Nieuws: Subaru Impreza – Nieuwe Subaru Impreza zelfstandiger dan ooit

Naast de BRZ doet ook de fonkelnieuwe Subaru Impreza Tokyo aan. Het model komt er als Sport (vijfdeurs hatchback) en als G4 (vierdeurs sedan) en zal voortaan geheel op eigen benen moeten leren staan; Subaru gaat namelijk het STI/WRX-label loskoppelen van de Impreza.

Hoewel de STI's en WRX's samen nog geen eenvijfde aandeel hebben in de totaalverkopen, valt het ook voor Subaru moeilijk te ontkennen dat de Impreza altijd sterk heeft meegelift op die potente modellen. Toch gaat de Japanse fabrikant hun performancelabel dat faam maakte als GT Turbo 555 lostrekken van de Impreza. Prestatiegerichte Subaru's blijven gelukkig komen - de BRZ is meteen een goed voorbeeld - maar dus niet meer met Impreza in de naam.

Vertrouwen Subaru is ervan overtuigd dat de nieuwe Impreza prima op eigen houtje kan leven, want het heeft naar eigen zeggen het model op de meest uiteenlopende fronten verbeterd. De informatie verschaffing is zoals we van Subaru gewend zijn summier, maar onderdeel van het compleet nieuwe design zijn naar verluidt een hogere bouwkwaliteit met moderne materialen, meer binnenruimte en comfort en betere rijprestaties. Ook wat betreft verbruik en emissies.

CVT Het motorenpalet zal naar verwachting bestaan uit een 1.6 en een 2.0 liter benzine en een diesel. Allen uiteraard van het boxerprincipe. Bevestiging alsook de specificaties hiervan blijven nog uit, maar wel kunnen we ervan uitgaan dat ze zuiniger en schoner zijn. Al was het maar omdat Subaru een nieuwe CVT-automaat heeft ontwikkeld. Subaru's geprezen Symmetrical AWD is uiteraard ook weer van de partij, maar niet standaard op alle modellen. De Impreza komt er overigens als hatchback met de modelnaam Sport komt en als G4, een sedan. Ook staat er weer een avontuurlijke Impreza XV op stapel waarvan Subaru in New York alvast een voorproefje gaf.

Eerst kwartaal 2012 Nog voor de jaarwisseling moet de nieuwe Subaru Impreza bij de Japanse dealers staan. De marktlancering in Europa is nog onbekend. Wij verwachten hem ergens in de eerste drie maanden van 2012.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer