Nieuws: Subaru Outback prijzen – Subaru komt met prijzen van nieuwe Outback

Subaru is een geliefd merk onder fans van sportieve bolides. De Impreza, nu de WRX, spant hiermee de kroon. Maar de Japanners sturen ook minder sportief ingestelde auto's naar Nederland, waaronder de nieuwe Outback. Technische details waren al eerder gecommuniceerd en nu zijn de prijzen bekend.

De nieuwste generatie Subaru Outback zag begin dit jaar het licht op de New York Auto Show. Overzees heeft het merk een grote aanhang, waar dat bij ons iets minder groot is. Desalniettemin hebben wij het genot dat we over enkele tijd de nieuwe Outback op de Nederlandse wegen kunnen tegenkomen. Vandaag heeft Subaru de prijzen publiekelijk gemaakt waardoor we kunnen melden dat het goedkoopste model, met 2.5 liter benzinemotor, vanaf € 38.995,- in de showroom staat. Dat is een flinke prijsdaling in vergelijking met de vorige Outback, waarvoor € 41.295,- diende te worden neergelegd. Ook is er een luxere uitvoering genaamd Premium. Indien hiervoor wordt gekozen ligt de vanafprijs € 4.500,- hoger. Wie graag van een koppelrijk blok geniet is er de 150 pk en 350 Nm metende diesel. Die staat in de showroom voor € 46.995,-, waar de Premium-uitvoering daarvan voor € 51.495,- van Subaru over te nemen is.

Standaard automaat De basisuitvoering, Comfort genaamd, komt standaard met onder meer LED-koplampen, automatische airconditioning en een infotainment systeem. Hierop voortbordurend komt de Premium met 18 inch lichtmetalen velgen, getinte achterruiten, een schuifdak, een navigatiesysteem en lederen bekleding. Beide genieten ze van het veiligheidssysteem Eyesight. Dit systeem monitort de omgeving en rij-omstandigheden aan de hand van camera’s waardoor de Outback kan ingrijpen indien dit nodig is. Tevens is vierwielaandrijving en een CVT Lineartronic automatische transmissie standaard. Opvallend genoeg wordt er niet gesproken over een handgeschakelde transmissie.

Extraatje voor snelle beslissers Voor diegene die snel een nieuwe Subaru Outback bestelt, krijgt een ruigere bodykit op de auto. Normaal gesproken is deze optie aan te vinken voor € 1.245,-, maar tot en met eind februari is deze kosteloos inbegrepen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer