Nieuws: Subaru WRX Concept – Subaru WRX Concept: laat maar komen!

Als de veel te vroeg overleden Colin McRae en Richard Burns nog hadden geleefd, zouden ze ongetwijfeld onmiddellijk hun zegen hebben uitgesproken over de Subaru WRX Concept. Momenteel is het nog een concept.

Met het onthullen van de WRX Concept op de New York Motor Show had Subaru een grote verrassing voor ons in petto. Dat wordt nu een stuk minder, want deze eerste beelden zijn nog voor de officiële presentatie (die voor vanmiddag gepland staat) op het web verschenen.

Giftige details Het giftige imago van zijn voorgangers neemt de WRX Concept gemakkelijk over. Overal zijn felgele accenten te vinden die het bloedsnelle karakter van de WRX moeten benadrukken. De badge op de grille, de vier uitlaatpijpen en de remklauwen laten zien dat er met deze concept niet te spotten valt. Alle details, samen met de grote diffuser voorzien van maar liefst zes vinnen, de boos uitkijkende koplampen en de immense luchthapper op de motorkap ademen snelheid.

Productiekansen? Wat er van het concept in productie genomen gaat worden is nog de vraag, evenals de krachtbron in het vooronder. In de wandelgangen wordt in ieder geval gepraat over een krachtige viercilinder boxermotor met 275 tot 300 pk en er zou wel eens een elektrische turbo gemonteerd kunnen worden. Dit alles is echter nog volledig gebaseerd op speculaties. Waarschijnlijk zullen we in de loop van de dag meer te horen krijgen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer