Nieuws: Suzuki Swift S-Concept – Suzuki Swift oogt als S-Concept krachtiger dan ooit

De nieuwe Suzuki Swift is al weer bijna een jaar op de markt. We begonnen zodoende al een beetje uit te kijken naar de Sport, de meeste snelle uitvoering van de Swift. Op de Autosalon van Genève staat ie als concept.

De komst van een nieuwe generatie Swift betekende het einde van de Swift Sport. Gelukkig is het een tijdelijk afscheid, want de uitvoering komt terug. En hij is spannender dan ooit lijkt Suzuki te willen zeggen met de S-Concept, een voorbode van het nieuwe topmodel binnen het Swift-programma.

Krachtig exterieur Hoewel de reguliere Swift al niet het braafste jongetje van de klas is, oogt de S-Concept nog stoerder en gespierder. Een agressieve voorbumper met geïntegreerde mistlampen, een forse zij-skirt met luchthapper en een achterbumper met diffuser. Verder moeten de achtervleugel en de twee enorme eindpijpen het potentieel van de S-Concept benadrukken. Om het dynamische karakter verder te uiten rust de Suzuki S-Concept op 18 inch wielen en ontving het een verlagingssetje dat de auto 60 mm dichter tegen het asfalt zet.

Productierijp Hoe krachtig de S-Concept ook op ons overkomt, over het prestatieniveau rept Suzuki met geen woord. Alle specificaties, waaronder de gegevens van de motor, blijven achter gesloten deuren. Later dit jaar zal het productiemodel worden voorgesteld en dan pas wil Suzuki alle details naar buiten brengen.

Bekijk ons aanbod Suzuki Swift (nieuwe model)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer