Nieuws: Suzuki Swift Sport – Dit is de Suzuki Swift Sport

Het wachten was nog op de Sport, de snelste Suzuki Swift. Begin volgend jaar komt deze naar je toe met onder de kap een pittige 1.6-viercilinder. Op de IAA beleeft hij zijn debuut.

Anders dan je op basis van zijn uiterlijk zou verwachten is de Suzuki Swift onderhuids best een dondersteen. De modellen zijn niet noemenswaardig snel, maar je kunt er behoorlijk hard de hoek mee om. Dat zal zeker gelden voor de Swift Sport, sinds de vorige generatie de meest potente versie van het programma. Dit is de nieuwe.

Krachtiger en scherper De Suzuki Swift Sport zet de dynamische en tegelijkertijd heldhaftige uitstraling van de S-Concept (gepresenteerd in Genève) voort. Een sportieve voorbumper, grotere wielen en een dakspoiler maken van de Swift Sport een ´leuk om naar te kijken´ auto. De zij-skirts wekken de indruk dat de Sport dichter tegen het asfalt staat. En misschien is dat ook wel zo, maar dat is nog niet bekend gemaakt. Tijdens de presentatie op de IAA zal Suzuki alles over de nieuwe Swift Sport uit de doeken doen. Dan zal het ook vertellen waartoe de 136 pk en 160 Nm sterke 1.6-motor in staat is qua acceleratiecijfers. Een manuele 6-bak is in ieder geval standaard. Het showroomdebuut is ook al afgegeven: dat staat begin 2012 gepland.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer