Nieuws: Toyota FT-CH – Compacte Prius

De Prius is een ongekend succesnummer voor de Toyota. En dat vraagt om familie-uitbreiding. In Detroit trok Toyota het doek van deze FT-CH Conecpt, een compacte variant van het hybridemodel geïnspireerd op de "8-bit" gamers van de jaren ´80.

Toyota is van plan de Prius-familie steeds verder uit te breiden en deze nieuwe concept is het eerste voorproefje van komen gaat over enkele jaren. Zo starten de Japanse gigant in 2012 met de verkoop van plug-in hybrides en elektrische auto's en kunnen we in 2015 auto´s rijdend op waterstof tegemoet zien. Maar goed, eerst maar eens beginnen met de realisatie van deze FT-CH Dedicated Concept waarbij de letters CH staan voor Compact Hybrid, de klasse waarin het model valt. Ten opzichte van de Prius is de auto zo´n 56 centimeter korter. Ook is ´ie iets smaller en dat komt ten goede van het verbruik.

Kleurrijke klantenkring Het model is volgens Toyota gericht op de "8-bit generatie" en daarmee bedoelen ze diegene mee die zijn opgegroeid met gameconsole uit de jaren ´80 zoals bijvoorbeeld de Nitendo NES. Jonge mensen dus die een Prius toch vooral bij de categorie "vergrijzing" vinden passen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer