Nieuws: Toyota GT86 GT4 – Toyota zoekt autosport op met GT86 GT4

Toyota ziet de nieuwe GT86 het liefst continu in de spotlight staan. De stap naar de autosport is dan ook geen slechts idee. De Japanners hebben samen met het Engelse GPRM een GT4-racer geprepareerd om zodoende ook op het circuit onder de aandacht te komen.

Toyota heeft de afgelopen tijd heel wat aandacht gekregen voor de GT86. De compacte achterwielaangedreven sportcoupé wordt niet alleen heel goed ontvangen door de internationale pers (ook door ons!), maar oogst ook volop lof bij tuners en uiteraard het publiek. Het nieuws over de GT86 blijft dan ook continue tot ons komen.

Startgrid Ditmaal haalt de GT86 het nieuws omdat Toyota er samen met GPRM een GT4-versie van heeft weten te bouwen. En daarmee zal men de Europese circuits willen gaan veroveren. Op de startgrid staat de GT86 dan onder meer naast de Aston Martin Vantage, BMW M3, Ford Mustang, Maserati Trofeo, Porsche Cayman en natuurlijk aarstrivaal Nissan met de 370Z.

Dubbele vermogen Om die concurrentie aan te kunnen is de 2.0 liter viercilinder boxermotor opgeschroefd tot ongeveer 360-400 pk. Pas na de uitgebreide testfase kan men het exacte resultaat bepalen, maar voor nu is het al veelbelovend. Een bodykit, verlaagd onderstel en tal van technische en optische aanpassingen om zowel aan de FIA GT4-eisen alsook algemene circuitwensen te voldoen zijn door GPRM uiteraard met alle kennis en kunde uitgevoerd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer