Nieuws: Toyota GT86 Special Edition – Toyota zomert na met GT86 Special Edition

Toyota heeft al vele speciale uitvoeringen van de GT86 gelanceerd en daar komt er nog eentje bij in de gedaante van de Special Edition. Mooi nieuws is dat deze zonnig gekleurde versie wel in Nederland verkrijgbaar zal zijn, hetzij in zeer beperkte mate.

Gaat het niet florissant met de GT86? Daar heeft het enige schijn van, nu Toyota de ene na de andere speciale uitvoering uitstrooit. Opmerkelijk, want veel meer rijplezier voor het geld dan dat de GT86 biedt (en ook de Subaru BRZ uiteraard) er is momenteel niet te vinden. Misschien is het zo dat men wel graag een GT86 wil aanschaffen, echter alleen als deze meer dan 200 pk op de achterwielen zet en met name meer koppel levert.

Sunrise Yellow Afijn, wie weet komt die sterkere versie er ooit nog eens. Voor nu, willen we ons speciaal voelen, moeten we het doen met deze GT86 Special Edition in opvallend Sunrise Yellow. De zwarte striping over de lengteas van de auto oogt racy, maar is optioneel. Ook voor zwarte buitenspiegelkappen dient bijbetaald te worden.

Tandje scherper Evenals de Special Edition is elke nieuwe GT86 nog iets scherper dan voorheen dankzij kleine aanpassingen aan de voorwielophanging en opnieuw gekalibreerde schokdempers achter. In bochten blijft de koets nu nog vlakker en ook de stabiliteit op hoge snelheden nam toe. Bovendien zagen de ingenieurs kans om het al heerlijke stuurgedrag verder fijn te slijpen, aldus Toyota. Verder zijn er voor de GT86 twee nieuwe exterieurkleuren beschikbaar, mocht je het felle geel op de Special Edition iets te veel van het goede vinden. Een nieuwe parelmoer witte lak en een zilverkleurige tint zijn aan het kleurenpalet toegevoegd. Van de Toyota GT86 Special Edition komen maar enkele exemplaren naar Nederland. De prijs start bij € 43.750,-.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer