Nieuws: Toyota Land Cruiser – Prijzen nieuwe Toyota Land Cruiser

Toyota heeft de prijzen en uitvoeringen van de nieuwe Land Cruiser bekend gemaakt. De prijslijst van de nieuwe Land Cruiser start bij € 57.430,- voor de 3-deurs uitvoering met dieselmotor onder de kap. Vanaf januari 2010 staat het model bij de dealers.

Onlangs presenteerde Toyota de compleet nieuwe Land Cruiser. De auto borduurt voort op de inmiddels al zestig jaar oude Land Cruiser die in de afgelopen decennia continue verder werd vernieuwd en verbeterd. Deze compleet nieuwe generatie moet volgens Toyota wederom het karakter van een onverwoestbare 4WD uitstralen. De Japanners claimen verder dat er nog altijd de behoefte is aan auto´s die zich voor extreme omstandigheden lenen. En wat dat betreft is de Land Cruiser een icoon.

Multi-terrain Select en Crawl Control Naast een verder geëvolueerd design en een compleet nieuw interieur heeft Toyota veel aandacht besteed aan de offroad-eigenschappen. Voor uitstekende terreincapaciteiten zorgen onder meer innovatieve functies als Multi-terrain Select en Crawl Control, waarmee ook onervaren terreinrijders onder uitdagende omstandigheden hun plaats van bestemming bereiken. De wegligging op de verharde weg kreeg bovendien meer aandacht dan ooit tevoren. Een stijver chassis met Adaptive Variable Suspension (AVS) en een elektronisch gestuurd Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS) tillen zowel de wegligging als de rij-eigenschappen naar een hoger plan.

Prijzen, uitvoeringen en motoren Toyota levert de nieuwe Land Cruiser als 3- en 5-deurs uitvoering in de uitrustingsniveaus LX, VX, SX en 7-persoons Executive. Het instapmodel, de 3-deurs Land Cruiser 3.0 D-4D LX, staat op de prijslijst voor € 57.430,-. Het prijskaartje voor de 5-deurs variant in dezelfde uitvoering vermeldt € 61.230,-. In dat geval ligt er onder de motorkap een 3.0 liter D-$D dieselmotor met een vermogen van 173 pk en een koppel van 410 Nm. Het verbruik ligt op 8,1 l/100 km en is daarmee aanzienlijk teruggedrongen. De andere motor in het palet is een 4.0 liter Dual VVT-i V6 benzinemotor met een vermogen van 282 pk en een koppel van 385 Nm. Deze is alleen leverbaar voor de 5-deurs uitvoering en in de topuitvoering Exectuvie in combinatie met een nieuwe sequentieel schakelbare 5-traps automatische transmissie. De prijs voor dit topmodel in de reeks van de nieuwe Land Cruiser bedraagt € 93.030,-.

Vanaf heden is de nieuwe Land Cruiser te bestellen. De eerste exemplaren worden in januari 2010 afgeleverd. Dat is tevens het moment dat de auto officieel bij de dealers staat.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De Cadillac CT4 neemt je werk uit handen (maar niet in Europa)

Autonieuws

Waarom wil president Trump van de strenge Californische emissie-eisen af?

Autonieuws

Hyundai voorkomt kopstoot van je passagier

Autonieuws
Ontdek meer