Nieuws: Toyota Prius+ – Prius+: hybride met derde zitrij

Met de Prius+ presenteert Toyota in Genéve een wereldprimeur. Maar kenden we dit hybride ruimtewonder al niet onder de naam Prius V? Klopt, maar dit is de Europese versie mét derde zitrij en nog iets meer verfijnde techniek.

Afgelopen januari werden we op de de Detroit Motor Show verrast met een MPV-variant van de Prius. Dat het model ook de oversteek naar Europa zou maken stond destijds al vast, maar dat het Japanse merk speciaal voor onze markt nog een paar aanpassingen zou maken is opnieuw een verrassing. Het grootste verschil met de Amerikaanse markt is, naast de naamswijziging, de toevoeging van een derde zitrij. Daarnaast monteert het Japanse bedrijf in Europa een compacter en lichter lithium-ion batterijpakket.

Plus Zoals de naam al aangeeft, biedt de Prius+ extra veel leefruimte. Toyota meldt trots dat de interieurruimte in de auto met vijftig procent groeide ten opzichte van de reguliere Prius. Verder nam ook de flexibiliteit toe doordat de stoelen op de tweede zitrij onafhankelijk zijn te verschuiven en in te klappen. Ook kan de derde zitrij in twee gelijke delen worden neergeklapt om desgewenst een zes of zevenzitter te creëren.

Lithium-ion Binnen het Toyota-concern krijgt de Prius+ de primeur als het eerste volumemodel waarin een lithium-ion batterij gemonteerd is. Dit type accu heeft ten opzichte van een even krachtige Nikkel-Metaalhydride batterij twee voordelen: hij is minder zwaar en neemt minder ruimte in. Laatstgenoemde eigenschap stelt Toyota in staat om de batterij tussen de voorstoelen te plaatsen en een derde zitrij te creëren.

De Toyota Prius+ beleeft zijn publieksdebuut tijdens de Autosalon van Genève. Wanneer het model in de showroom te bewonderen is blijft onduidelijk. Reken echter op zijn vroegst op 2012.

Bekijk ons ruime aanbod tweedehands Toyota Prius

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer