Nieuws: Toyota Prius Wagon – Toyota schaaft Prius Wagon bij

Toyota is geen automerk dat er via haar producten een typisch familiegezicht op nahoudt. Daar moet het wel naartoe en daarom is het front van de Prius Wagon in lijn gebracht met die van de Yaris.

Stapje voor stapje meet Toyota zichzelf een onmiddellijk herkenbaar familiegezicht aan. Dat begon met de Auris, gevolgd door de Yaris en – in minder mate – de Aygo. Nu is de Prius Wagon aan de beurt om snel als een auto van Toyota te worden opgemerkt. Het front ging daarvoor op de schop en loopt ietsje ronder dan voorheen. Ook de kenmerkende horizontale sleuven aan weerzijden van de voorbumper zijn voortaan van de partij, met als resultaat dat de MPV tevens een sportievere indruk achterlaat. Verder wordt het Toyota-logo meer onder de aandacht gebracht en is LED-dagrijverlichting toegevoegd. Aan de achterzijde zijn er opgefriste lichtunits te bespeuren, maar daarmee zijn de grootste wijzigingen ook wel genoemd.

Binnenin kijken In het interieur is het twee keer kijken om de verschillen met het prefacelift-model te ontdekken. Kenners en bestaande rijders van de Prius Wagon zullen de gewijzigde centrale ventilatieroosters opvallen, maar voor een leek is het een pot nat. Dat de materialen ook verbeterd zijn moeten we Toyota maar op het woord geloven en het merk geeft melding van een speciale stof op de middenarmsteun dat eenvoudig te reinigen is. Tot slot is er een geüpdatet infotainmentsysteem, Toyota Touch 2&Go geheten. Het systeem maakt voortaan gebruik van een 4,2 inch TFT-scherm en biedt meerdere functies. De vernieuwde Toyota Prius Wagon maakt kort na de jaarwisseling zijn opwachting bij de dealers. Technisch verandert er niets, behalve dat de auto klaar is gemaakt voor de Euro 6-norm.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer