Nieuws: Toyota rear-seat Center Airbag – Airbag voor achterpassagiers

Zoals er talloze nieuwe technieken worden gepresenteerd, zo komen er ook steeds meer airbags. De knie-airbag is langzaam maar zeker zijn intrede aan het doen, maar Toyota heeft alweer een nieuw soort airbag ontwikkeld. Die is speciaal bedoelt voor de achterpassagiers.

De foto lijkt eigenlijk niets nieuws te laten zien. Een airbag naast het hoofd van de achterpassagier. Dat kennen we namelijk ook al van de gordijnairbags achterin. Maar deze airbag is wel degelijk revolutionair. De passagier op de foto zit namelijk links achterin de auto. De airbag komt dus tussen beide achterinzittenden uit het dak. Het moet ervoor zorgen dat ook de achterpassagiers (in combinatie met gordijnairbags) optimale veiligheid krijgen.

Toekomst? Over de toekomst van deze nieuwe ´Rear-seat Center Airbag´ is nog weinig duidelijk. Toyota laat weten dat het systeem zal debuteren op een nieuw model dat Toyota in de nabije toekomst in Japan zal presenteren. Ongetwijfeld zal de nieuwe airbag zijn weg gaan vinden naar meer nieuwe modellen van Toyota (en Lexus). Het is slechts een kwestie van tijd dat ook andere fabrikanten het systeem gaan gebruiken.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer