Nieuws: Toyota Verso – Toyota Verso krijgt nieuwe dieselmotor

De Toyota Verso krijgt voor modeljaar 2014 de beschikking over een nieuwe dieselaanjager. Opvallend is dat het een 1.6 liter dieselmotor uit de schappen van BMW betreft. Het is het eerste feitelijke resultaat van de samenwerking tussen Toyota en de Münchenaren.

Het blok in kwestie is een 1.6 liter D-4D-F dieselmotor met 112 pk en 270 Nm aan koppel. De krachtbron dient in de huidige MINI Cooper D. Dat terwijl de nieuwe MINI een 1.5 liter diesel toebedeeld krijgt. BMW reikt Toyota derhalve niet de laatste stand der techniek aan. In combinatie met de nieuwe krachtbron staat de Verso voor € 30.085,- in de prijslijst. Een Stop & Start systeem is standaard. Een 1.6 VVT-i benzineblok staat ook ter beschikking, daarvoor vraagt Toyota in Comfort-uitvoering € 26.365,-.

Touch 2 Maar Toyota heeft meer bekendmakingen in te lossen. Zo is de Verso nu beschikbaar met de tweede generatie van het Touch 2-mediassysteem en werd ook een standaard bandenspanningcontrolesysteem toegevoegd. Daarnaast is op de Aspiration- en Business-uitvoeringen andere bekleding leverbaar en kies je voor de Dynamic Business dan krijg je van Toyota halflederen stoelbekleding en met leer beklede deurpanelen en middenarmsteun. Ten slotte is de metallic-tint Avantgarde Bronze, die we kennen van de Auris Touring, op de Verso modeljaar 2014 voorhanden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer