Nieuws: Verlichting Volvo – Permanent grootlicht nu ook bij Volvo

Rijden met permanent grootlicht kan vanaf heden ook bij Volvo. Het Zweedse merk volgt hiermee Mercedes-Benz op de voet die een soortgelijk systeem al eerder introduceerden op de vernieuwde E-klasse.

Volvo´s nieuwe Active High Beam Control biedt volgens het merk vooral op onverlichte wegen grote voordelen. Met het nieuwe systeem zorgt Volvo ervoor dat er, wanneer grootlicht gevoerd wordt, minder overlast is voor zowel tegenliggers als auto's die voor je rijden. Verblinding wordt met dit systeem voorkomen en dat komt de focus op het rijden van de auto ten goede, aldus Volvo.

Metalen deeltjes De techniek die Volvo gebruikt is compleet nieuw. De middelen die ze gebruiken waren echter voor een deel al aanwezig. Een voorbeeld daarvan is de camera bovenin de voorruit die ook gebruikt wordt voor het Collision Warning System. Deze camera lokaliseert de tegenliggers en bepaalt welk deel van de koplamp uitgeschakeld moet worden. Deze informatie wordt vervolgens naar de koplampen doorgestuurd, waar kleine metalen deeltjes van verschillende formaten dit frame verduisteren. Volgens Volvo ondervindt iedere weggebruiker voordeel van hun nieuwe verlichtingstechniek. Ook motorfietsen worden herkend door het systeem

60-serie Het nieuwe systeem zal voorlopig in eerste instantie leverbaar worden op de Volvo S60, V60 en XC60 in combinatie met de optionele Dual Xenon-koplampen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Komt deze elektrische Renault van 10.000 euro ook naar Nederland?

Autonieuws

Prinsjesdag: Dit zijn de auto’s van het Koninklijk Huis

Autonieuws

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws
Ontdek meer