Nieuws: Vernieuwde Ford Kuga – Zuinigere motoren voor rijker uitgeruste Ford Kuga

'De minpunten heeft Ford doen verdwijnen en de positieve eigenschappen zijn behouden.' Dat was ons oordeel na de rijtest met de tweede generatie Kuga en toch wordt het model wederom slechts mondjesmaat verkocht in Nederland.

Ford probeert de ommezwaai te maken door de Kuga standaard rijker uit te rusten en de motoren zuiniger te maken. De Nederlandse verkoopcijfers van de Kuga zijn niet wat Ford ervan had gehoopt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het Nederlandse belastingklimaat de SUV nogal parten speelt. Ook de compactere. Ford probeert het desondanks nogmaals door de motoren van de Kuga zuiniger te laten lopen en de Kuga meer technologie toe te stoppen.

CO2 Deze technologie is grotendeels terug te vinden onder de motorkap, maar ook aan de buitenzijde. Zo krijgt de nieuwe Kuga standaard Active Grille Shutter mee. Dit is een grille waarvan de lamellen automatisch kunnen sluiten voor een betere aerodynamica. Een andere brandstof besparende techniek is het Auto-Start-Stop-systeem. Samen met interne veranderingen aan het blok zijn de motoren zuiniger geworden. De tweeliter TDCi-dieselmotor heeft nu 180 pk, samen met een maximumkoppel van 400 Nm. Toch stoot hij 19 g/km minder CO2 uit, wat neerkomt op 140 g/km. De 150 pk variant heeft een uitstoot van 122 g/km, wat een verdienstelijke verbetering van 12% is. Ford introduceert ook de 1.5 liter EcoBoost-benzine. Deze verlaagt de CO2-uitstoot van 154 g/km tot 143 g/km met een vermogen van 150 pk. De sterkere benzine met 182 pk stoot 171 g/km uit.

Betaalbaarder Al deze aanpassingen hebben effect op de prijzen, een positieve wel te verstaan. Zo bedraagt de vanafprijs van de Kuga voortaan € 29.610,-. Dat was € 30.995,-. De instapper is de Kuga 1.5 Ecoboost met voorwielaandrijving in de uitvoering Trend. De luxe Titanium-uitvoering met deze motor kost € 31.960,-, wat ruim duizend euro voordeliger is dan de voormalige 1.6 Ecoboost met hetzelfde vermogen van 150 pk. Het topmodel, de 2.0 TDCi Powershift AWD Titanium Plus staat in de boeken vanaf € 51.450,-. Bestellen kan per direct.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer