Nieuws: Volkswagen Beetle – Abt bouwt über männliche Beetle

De nieuwe Volkswagen Beetle is meer masculien dan ooit tevoren. Abt Sportline deed er vervolgens nog een schepje bovenop en bouwde een Beetle waarin zelfs Sylvester Stallone zich graag zou vertonen. Het enige dat hij zou missen was een brullende V8.

Niets ten nadele van al die verwoede pogingen, maar sinds 1938 tot nu is er slechts één mannen-Beetle gebouwd, de RSi-uitvoering uit 2001. Die had dan ook niet het guitige bloemenvaasje op het dashboard. Op de gloednieuwe zul je die ook niet vinden, zelfs niet in de optielijst. De nieuwste Beetle is nog steeds rond, maar staat desondanks een stuk mannelijker op de wielen. Een positief gegeven, want dat maakt hem tot ideaal voer voor tuners. Abt deed alvast een poging. En die is meteen raak.

Booskijken Stiekem vinden wij deze Beetle van Abt nog lekkerder dan de RSi. De gigantische 20 inch CR-wielen (18 of 19 inch kan ook), de met een additionele frontlip aangedikte voorbumper en de ovale pijpen maken het plaatje van een stoere Beetle helemaal compleet. Opvallend, maar wellicht een beetje over-de-top zijn de koplampencovers, beter bekend als 'booskijkers'. De verlaging van 10 mm doet de Beetle dan wel weer erg goed. Bovendien is de wegligging er op vooruitgegaan volgens Hans-Jürgen Abt.

TDI Tja, en dan kun je eindelijk zo'n mannen-Beetle rijden, dan wil je natuurlijk graag ook een vette V8 voorin. Helaas, die levert Volkswagen niet. En Abt ook niet. Ze houden het bij oppeppen van de bestaande motoren, tot dusver de 2.0 liter TDI. Af fabriek levert deze 140 pk, na conversie is dit 170 pk. Het koppel stijgt van 320 naar 370 Nm en dit alles leverde uiteindelijke een sprint naar 100 km/h op in 8,8 seconden. De nieuwe topsnelheid is niet bekend gemaakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer