Nieuws: Volkswagen Beetle en Passat – Volkswage Beetle en Passat met R-line

Voor wie een standaard Beetle of Passat te gewoontjes vindt heeft Volkswagen goed nieuws. De Duitse fabrikant komt namelijk voor beide modellen met een sportief gestileerd optiepakket genaamd R-line.

Het zal je wellicht al bekend zijn, maar wie bij Volkswagen de R-line aankruist in de optielijst trakteert zichzelf op een sportief uiterlijk zonder dat daarvoor in een krachtige motor geïnvesteerd moet worden. De R-line is reeds beschikbaar voor nagenoeg alle VW-modellen en het aanbod wordt nu nog verder uitgebreid met de Beetle en de Passat.

Beetle R Line Laten we beginnen met de Beetle, want bij dit model is het pakket opgesplitst in een ex- en interieurdeel. Het eerste kun je aanvinken zonder het tweede, maar andersom gaat die vlieger niet op. Overigens moet je de Beetle sowieso al bestellen in Sport-uitvoering wat betekent dat er een 1.4 TSI met 160 pk, dan wel een 2.0 TSI met 200 pk in huist. Het exterieurpakket omvat een sportieve voor- en achterbumper, buitenspiegels in carrosseriekleur, luchtinlaten en richtingaanwijzers in chroom en natuurlijk de nodige R-logo's. Je krijgt ook meteen 18 inch lichtmetalen wielen. 19 inch is optioneel verkrijgbaar. Het interieur wordt opgewaardeerd met sportstoelen, een speciaal stuurwiel en een aangepaste versnellingspook en handremgreep. Daarnaast sieren diverse R-logo´s het binnenste om je het sportievere gevoel te benadrukken.

Passat R Line Bij de Passat wordt de R-line tussen de Comfortline en de Highline gepositioneerd. Het recept is vergelijkbaar met specifieke bumpers, grotere luchtinlaten en een achterspoiler als voornaamste ingrediënten. De Passat rust op velgen die een maatje kleiner zijn dan bij de Beetle R-line; 17 inch is standaard en 18 inch kan als optie. Wie het pakket op een Variant bestelt wordt ook meteen getrakteerd op zilverkleurige dakrails. De ophanging is altijd 15 mm verlaagd en voorzien van een aangepaste demperinstelling. In het interieur vinden we sportief meubilair, zilveren sierlijsten en aluminium pedalen en dorpels.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer