Nieuws: Volkswagen Beetle Fender – Volkswagen Beetle Fender in productie

De reacties op de Volkswagen Beetle Fender zoals die eind 2011 in Frankfurt stond waren overweldigend. Volkswagen besloot dan ook het model in productie te nemen. De zogenaamde Beetle Fender Edition staat dit najaar bij de dealers. Ook in Nederland.

Waarom zou een gitarenfabrikant zijn naam verbinden aan een auto? En dan ook nog eens aan het audiosysteem in die auto. Die combinatie lijkt vreemd. Zo op het eerste gezicht tenminste, maar de link is sterker dan je denkt. Leo Fender begon zijn bedrijf net na de Tweede Wereldoorlog immers met de productie van versterkers. En dat was vele jaren voordat de Fender gitaren wereldberoemd werden.

Audiosysteem Met de Beetle Fender Edition eert Volkswagen het ontstaan van het merk Fender. Op unieke wijze. Het is namelijk de enige auto in Europa die met een geluidsinstallatie van Fender leverbaar wordt. Met 400 watt volgens beide bedrijven krachtig genoeg voor een lekkere sound. Om het systeem flink in de spotlights te zetten is over de gehele breedte van het dashboard een strip gitarenhout gemonteerd en is het logo van Fender erop geplakt.

Zwart en chroom Visuele opsmuk in stijl met de jaren '50 heeft Volkswagen doorgevoerd door te kiezen voor speciale 18 inch wielen die in combinatie met de zwarte lak lekker uit de verf komen. Standaard zijn onder meer bi-Xenon koplampen, LED-dagrijverlichting, sportstoelen, airco en halflederen bekleding. De prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie dit najaar bekend gemaakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer