Nieuws: Volkswagen buggy up! – VW buggy up! concept in productie?

Op de IAA in Frankfurt onthulde Volkswagen behalve de up ook een fors aantal conceptcars op basis van de stadsauto. Eén van de meest spraakmakende concepten was de buggy up! Deze guitige up! past volgens Volkswagen in de traditie die men 40 jaar geleden begon en dat biedt perspectieven.

Het oorspronkelijke idee voor de vrijetijdsbuggy kwam uit de Amerikaanse autosport. In de VS waren strandraces met Dune-Buggy's en Baja-Bugs zeer populair. Zo ontstond in de jaren '60 interesse voor een vrijetijdsbuggy voor de openbare weg: een open funauto. De Volkswagen Kever vormde daarvoor de perfecte basis. Deze was eenvoudig te ontdoen van zijn eigen carrosserie. Op het chassis kon vervolgens relatief eenvoudig een Buggy-koetswerk worden geplaatst. De meeste buggy's maakten gebruik van standaard Kever-motoren. Deze waren sterk genoeg voor maximale fun.

Ook in Europa Begin jaren '70 waaide de Buggy-trend over naar Europa. Karmann (nu onderdeel van Volkswagen) bood onder de naam GF (Gute Fahrt) een Buggy aan - ook als bouwpakket. Een grote Duitse Volkswagen-dealer slaagde er bovendien in typegoedkeuring te krijgen voor de Amerikaanse 'Imp Dune Buggy'. Ook fabrikanten als het Belgische Apal en het Nederlandse Ruska bouwden een versie. Toch werd 'de Buggy' in Europa niet zo'n succes als in de VS. Dat neemt niet weg dat originele en goed onderhouden Buggy's hier nog steeds erg in trek zijn.

Er mag gedroomd worden van de buggy up! Met de Volkswagen buggy up! concept car komt een idee van 40 jaar geleden dus opnieuw tot leven. En die trok op de IAA behoorlijk de aandacht. Volkswagen laat weten dat de buggy up! nog een studiemodel is, maar zegt daar wel bij dat 'fun' ook in de toekomst een belangrijke Volkswagen-factor is. Dus wie weet...

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer