Nieuws: Volkswagen concepts van Giugiaro – Gelekt: VW Concepts voor Genève

Op het Autosalon van Genève pakt de Volkswagen Group flink uit. Liefst zeven conceptcars, verspreid over de verschillende merken, worden onthuld. Met de nieuwe Audi A3 reeds voorgesteld en deze twee Volkswagen studies getekend door Giugiaro hebben we er nog vier te gaan.

De twee studiemodellen zijn gelekt via het Europese patentbureau waar Volkswagen de computerschetsen enige tijd geleden indiende. Details of namen zijn er nog niet, maar de beelden maken alvast duidelijk dat het gaat om twee Volkswagens die qua maatvoering ruwweg in de Polo- en Golf-klasse vallen.

Ingelijfd Het is niet verwonderlijk dat Giugiaro's handtekening onder deze Volkswagens staat. In de loop van vorig jaar lijfde het Duitse megaconcern de noodleidende firma Italdesign, met Giugiaro als eigenaar, in. Bovendien hebben het Italiaanse designhuis en Volkswagen al vaker samengewerkt; Giugiaro was namelijk medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van eerste generatie van de Golf, Scirocco en de Passat.

Grootste VAG maakt er geen geheim van dat het tegen 2018 het 's werelds grootste autobouwer wil zijn. Om die ambitie te realiseren heeft het behoefte aan meer en vakkundige ontwerpers en expertise op het gebied van engineering. Die acquisitie van Giugiaro/Italdesign paste volgens Volkswagen uitstekend in dit plaatje.

Bekijk ons aanbod tweedehands Volkswagen Polo en Golf

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer