Nieuws: Volkswagen CrossTouran – Lifestylegamma VW compleet met nieuwe CrossTouran

Het gehele Crossgamma van Volkswagen is weer up-to-date met deze nieuwe CrossTouran. Na de CrossGolf en CrossPolo is dit de derde telg binnen de Wolfburgse lifestylefamilie. Binnenkort staat hij bij de dealers.

Net als de begin dit jaar geïntroduceerde CrossGolf en de onlangs nog door ons gereden CrossPolo volgt de nieuwe Volkswagen CrossTouran hetzelfde concept. Een verhoogde bodemspeling - in het geval van de CrossTouran 20 mm - kunststof opzetstukken rondom, stootstrips op de flanken en standaard 17 inch wielen. Bij de CrossTouran ligt daaromheen schoeisel in de breedtemaat 215 mm vóór en 235 mm achter. Bovenop het dak monteert Volkswagen af fabriek stoere dakrails in mat aluminium voor die extra stoere look. Vierwielaandrijving ontbreekt nog altijd.

Interieur Binnenin is het standaard interieur opgesierd met speciale, extra comfortabele stoelen en unieke bekleding. Standaard zijn ook een met leer bekleed stuurwiel, versnellingspook en handremgreep en elektrisch bedienbare ramen. Zo te zien missen de Cross-logo's in het interieur, wel zijn ze te vinden aan de buitenzijde.

EcoFuel Motorisch kan er gekozen worden voor de bekende reeks TSI's en TDI's variërend in vermogen tussen de 105 en 170 pk. De nieuwe Volkswagen CrossTouran is straks ook leverbaar als aardgasmodel. Deze EcoFuel noteert een emissiewaarde van 133 gram CO2 per kilometer. De nieuwe CrossTouran staat vanaf oktober bij de dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer