Nieuws: Volkswagen Dynamic Light Assist – Adaptieve grootlichtassistent

Volkswagen introduceert Dynamic Light Assist, een assistentiesysteem waarmee permanent met grootlicht gereden kan worden zonder tegenliggers te verblinden. Dit doordat camera’s registeren en anticiperen.

Het is verkrijgbaar in combinatie met Xenon-verlichting op de Touran, Passat (CC), Sharan, Touareg en Phaeton. Dynamic Light Assist (DLC) is een doorontwikkeling van Volkswagen's reeds verkrijgbare grootlichtassistent. Switchen tussen grootlicht en dimlicht is hiermee niet langer nodig. De in de voorruit geïntegreerde camera 'herkent' tegenliggers, vervolgens is er een speciale maskeringvoorziening in de Xenon-koplamp dat het samen met de zijdelingse bewegingsmogelijkheid van de dynamische bochtverlichting mogelijk maakt om de lichtbundel om de tegenligger heen te leiden (links en rechts). Op deze manier wordt de tegenligger dus niet verblind. Volkswagen beweert dat hun systeem in tegenstelling tot andere soorten - zij die 'slechts' verschillende lichtbundels voor stad, land en snelweg bieden - veilig is omdat de bestuurder blijft profiteren van maximale lichtopbrengst en dus zicht naar voren.

Meerprijzen DLC is voor een groot aantal Volkswagens verkrijgbaar. Op de Touareg is het leverbaar als losse optie voor € 490,-, bij de Phaeton bedraagt de meerprijs € 750,- en op de Touran is dit € 790,- (inclusief Lane Assist). Bij de Sharan maakt DLC deel uit van een pakket waartoe ook Xenon-verlichting en Lane Assist (rijbaanassistent) behoren. De meerprijs van dit pakket bedraagt € 2.290,-. Voor de Passat en Passat CC worden de prijzen binnenkort bekend gemaakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer