Nieuws: Volkswagen Eos – Vernieuwde Volkswagen Eos onthuld

En ja hoor, ook de Volkswagen Eos heeft een facelift ondergaan. De coupé-cabriolet uit Wolfsburg is uiteraard van het nieuwe familiegezicht voorzien en werd door Volkswagen technisch en qua uitrusting gefinetuned.

We hadden het er recent - bij de vernieuwde Passat - nog over: nog drie te gaan. En met ook een hernieuwde Eos zijn het er nog maar twee, alleen de Tiguan en de Passat CC rijden nog met die ouderwetse glimmende beugel rond. Kort na het introduceren van hun gemoderniseerde middenklasser in Parijs heeft Volkswagen de Eos van het huidige familiegezicht voorzien. Onderdeel daarvan uit maken een compleet nieuw front met grotere, strakkere koplampen (optioneel met LED's), een breder getrokken grille bestaande uit drie chromen lamellen en een hertekende voorbumper. Gaandeweg naar achteren kom je de meer gestroomlijnde spiegels en vers lichtmetaal tegen. Aan de achterkant zijn de lichtunits nieuw ontworpen en is de achterbumper weer bijtijds.

Op afstand Gemak dient de mens en dus heeft Volkswagen een aantal nieuwe functies aan de optielijst toegevoegd. Keyless Entry behoort nu tot de mogelijkheden en ook het klapdak op afstand openen en sluiten is voortaan te regelen. Bij het aanvinken hiervan ontvang je dan een speciale sleutel waarmee dit geactiveerd kan worden. Ook nieuw is Light Assist dat de lichtbundel van de koplampen laat anticiperen op de mate van omgevingsduisternis.

3.2 V6 eruit Aan het motorenaanbod sleutelde Volkswagen nauwelijks. De 3.2 V6 is komen te vervallen en het aanbod bestaat nu dus nog uit de 1.4 TSI (122 of 160 pk), de 2.0 liter TSI met 211 pk en de 140 pk sterke TDI. Alle motoren profiteren van een start/stop-systeem en remenergieregeneratie waardoor ze zuiniger zijn geworden. De tweeliter diesel bijvoorbeeld noteert in het vervolg een fabrieksgemiddelde van 4,8 l/ 100 km, een reductie van 0,7 l/100 km. Volkswagen start in week 49 de productie van de vernieuwde Eos op. Tegen het einde van dit jaar zullen we onderweg de vrachtwagentrailers met daarop deze eerste exemplaren tegen kunnen komen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer