Nieuws: Volkswagen Golf GTI Clubsport – Volkswagen Golf GTI Clubsport is snelste GTI ooit

Sta je op het punt een nieuwe Golf GTI te kopen, wacht daar dan nog eventjes mee. Volkswagen heeft namelijk zonet het doek getrokken van de Golf GTI Clubsport, de heftigste Golf GTI ooit.

Volkswagen heeft er een handje van van elke generatie Golf GTI een speciale editie uit te brengen omdat het model weer een mijlpaal heeft aangetikt. Maar het merk breekt met de traditie deze versies 'Jahre Edition' te noemen. Het 40-jarige bestaan van de Golf GTI wordt gevierd met de GTI Clubsport, waar de 20, 30 en 35 Jahre Editions hem voorgingen.

Potige uitstraling Ons is de naamverandering om het even en wij zijn vooral benieuwd naar wat deze jubileumeditie anders maakt dan de gewone Golf GTI. Bij de Clubsport is dat een potige bodykit (die met de nodige fantasie wel iets wegheeft van de GTI Supersport Vision), een aangepast onderstel, een opgeleukt interieur en een opgevoerde 2.0 liter TFSI. Bovendien rolt de Golf GTI Clubsport op 19 inch wielen.

Overboost-modus Zoals gezegd is de Clubsport de snelste Golf GTI ooit en dat heeft de uitvoering te danken aan een tweeliter die opgevoerd is tot 265 pk. Een speciale overboost-modus kan tijdelijk zelfs voor 290 pk zorgen. Wat dit voor de acceleratie naar 100 km/h betekent is niet bekend, maar een topsnelheid van 250 km/h is met gemak haalbaar. Een DSG-automaat met dubbele koppeling zorgt voor het schakelwerk, maar wie weet komt de GTI Clubsport ook gewoon met handbak. Want ja, er zijn plannen voor serieproductie. Maar voor het zover komt, mogen eerste de Volkswagen-fans op het GTI Treffen in het Oostenrijkse Wörthersee eraan snuffelen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer