Nieuws: Volkswagen Golf R 400 – Meer informatie over Volkswagen Golf R 400

Achterin 2018 zal de gloednieuwe Golf voorgesteld worden. Maar niet voordat de huidige generatie enthousiast wordt uitgezwaaid. Door de langverwachte Golf R 400, waarbij het getal het motorvermogen aangeeft. Of moeten we zeggen R 420…?

Mensen die hunkerend zitten te wachten op het productiemodel van de begin 2014 al voorgestelde Golf R 400 Concept kunnen wellicht maar beter met een 'gewone' Golf R aankloppen bij Oettinger of Abt Sportsline. Uit nieuwe, geruchtmakende details is namelijk op te maken dat de über-Golf pas in de loop van 2017 op de markt komt. Als spectaculaire afscheidseditie van zijn generatie. Sterker, het lijkt er zelfs op dat het motorvermogen niet 400 maar 420 pk zal bedragen. Steeds meer insiders zijn daarvan overtuigd.

5-cilinder? Over de motor die dat hoge vermogen gaat opwekken wordt daarentegen nog volop gespeculeerd. Maar niet zonder een gerichte gok te wagen natuurlijk. De bestaande 2.0 liter TSI – in de Golf R goed voor 300 pk – ligt als vanzelfsprekend het meest voor de hand; het zonet al even aangehaalde Oettinger haalt er immers al 500 pk uit. Maar het internet laat ook de 2.5 liter 5-cilinder uit de RS 3 niet los. Hoewel de kans daarop een stuk kleiner is, zou dat natuurlijk wel helemaal geweldig zijn.

Wat we al wisten De conceptversie kan in 3,9 seconden naar de 100 km/h spurten. Dus je mag ervan uitgaan dat het productiemodel het minstens even goed doet. Een gelimiteerde topsnelheid van 280 km/h wordt wellicht gehandhaafd en ook 4Motion-vierwielaandrijving is een zekerheid. Maar de 6-traps DSG is nog een vraagteken. Volkswagen's standaard automaat met dubbele koppeling is namelijk niet gebouwd op zoveel geweld.

Faceliftmodel Dat de snelste Golf ooit zich pas in 2017 laat temmen heeft tevens te maken met de wil van Volkswagen om hem uit te brengen op basis van de gefacelifte Golf VII. En die is er dan pas. Wil je er absoluut eentje, dan is het verstandig dat nu alvast bij de dealer kenbaar te maken. Volkswagen wil de productie immers 'erg beperkt' houden. Wat dat precies inhoud is onduidelijk, want nogal breed op te vatten. Maar het wordt in elk geval geen productierun met een open orderboek. En de prijs? Die zal mogelijk nog boven die van de Audi RS 3 uit stijgen. En die kost al 68 mille.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Komt deze elektrische Renault van 10.000 euro ook naar Nederland?

Autonieuws

Prinsjesdag: Dit zijn de auto’s van het Koninklijk Huis

Autonieuws

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws
Ontdek meer