Nieuws: Volkswagen Golf TGI Bluemotion – Aardgasauto: Volkswagen Golf TGI

Aardgas lijkt in opmars. Nadat Opel, Fiat en ook Audi al een auto op aardgas presenteerden komt de nieuwe Volkswagen Golf binnenkort ook als aardgasauto op de markt. Hij heeft Golf GTI Bluemotion.

De Audi A3 Sportback g-tron en de Fiat Panda op aardgas krijgen dus een nieuwe, geduchte concurrent. Met de Golf TGI Bluemotion, die ook als Variant komt, wil Volkswagen de markt voor aardgasauto's gaan openbreken. Geen verkeerd idee als je het ons vraagt. Als de auto tenminste de waardering krijgt die het verdient. De 14% bijtelling die hij nu krijgt is eigenlijk nog niet genoeg als je kijkt naar het schone karakter van aardgas. De Nederlandse importeur is dan ook volop aan het lobbyen in Den Haag om de auto in de klasse voor 7% bijtelling te krijgen.

Verassend goed De specificaties van de Golf TGI Bluemotion zijn dik in orde. Met een handgeschakelde 6-bak kan hij met twee volle tanks aardgas, die beide 15 kilogram capaciteit hebben, 420 kilometer overbruggen. Dat is 20 kilometer meer dan de Audi en 120 kilometer verder dan de Panda. Een gemiddeld verbruik van 3,5 kg/100 km dus. Daarmee is hij ook nog eens zuiniger dan de Mercedes B-klasse - eveneens op aardgas - die in Parijs zijn debuut beleefde.

Combinatie Naast de aardgastank beschikt de Golf ook nog over een 50 liter metende benzinetank. Samen met deze tank kan de 1.4 TFSI bi-fuel motor van Volkswagen een magistrale 1.360 kilometer afleggen. Nog niet genoeg? De 7-traps DSG automaat rekt de actieradius nog eens met 81 kilometer op. Ook op snelheid doet de aardgas-Golf niet onder voor de rest. Hij gaat in 10,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 194 km/h. Keurig.

De Volkswagen Golf TGI Bluemotion zal in de zomer van 2013 te koop zijn. De Golf Variant zal in de herfst beschikbaar zijn. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer