Nieuws: Volkswagen ID. – Volkswagens ID.-offensief start met deze vier modellen

De toekomst van Volkswagen zonder verbrandingsmotor wordt steeds concreter. Deze vier modellen laten zien wat we in de komende jaren mogen verwachten. Volgend jaar wil Volkswagen al 100.000 volledig elektrische auto's bouwen.

  1. Volkswagen ID. ID. staat voor Intelligent Drive. De ID. werd in 2016 als studiemodel geïntroduceerd en was het eerste volledig elektrische model van Volkswagen: van de ID. verschijnen geen versies op diesel of benzine. De ID. is 4,10 meter lang, wat 15 centimeter korter is dan een Golf. Toch is hij bijna net zo ruim als een Passat, want een elektrische aandrijflijn neemt veel minder plaats in dan een verbrandingsmotor en toebehoren. Eind dit jaar start de productie van de ID. in de fabriek in Zwickau.

  2. Volkswagen ID. Crozz In 2020 wil Volkswagen 100.000 elektrische auto's van de band laten rollen, die allemaal gebaseerd zijn op het modulaire MEB-platform. Het MEB-platform is speciaal ontwikkeld voor elektrische auto's. De ID. CROZZ is een elektrische auto met vierwielaandrijving. De elektromotoren zitten voorin en achterin. Het systeemvermogen is 225 kW (306 pk), net als bij de ID. VIZZION en de ID. BUZZ.

  3. Volkswagen ID. Vizzion Van de vier auto's op deze pagina's werd de ID. VIZZION het meest recent geïntroduceerd. In maart 2018 werd hij onthuld. De auto is 5,16 meter lang en is ruimer dan de chique Phaeton. De ID. VIZZION staat op 24-inch wielen en dat is niet voor de show; ook de productieversie krijgt dit enorme formaat. In de vloer van de ID. VIZZION liggen lithium ion-accu's met een capaciteit van 111 kWh, waarmee je liefst 665 kilometer ver komt.

  4. Volkswagen ID. Buzz De ID. BUZZ werd in januari 2017 op de autobeurs van Detroit onthuld. Hij verwijst uiteraard naar het beroemde Transporter-busje van weleer. De 'elektro-Bulli' komt in 2022 op de markt. De ID. BUZZ is 4,94 meter lang en heeft drie zitrijen en twee kofferruimtes. Voorin past 200 liter, achterin 600 liter. Het maximale laadvermogen is zelfs 4600 liter. Het studiemodel heeft een inklapbaar stuur, wat de intenties van Volkswagen meteen duidelijk maakt: in de toekomst moet de ID. BUZZ volledig autonoom kunnen rijden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer