Nieuws: Volkswagen Passat – Zuinige Passat 1.6 TDI BlueMotion te bestellen

Stilletjes heeft Volkswagen de extra zuinige Passat 1.6 TDI BlueMotion in de prijslijsten gezet, alsook de 2.0 TSI met 4Motion-vierwielaandrijving. Maar waarom toch?

Traditiegetrouw is de Passat altijd net even wat prijziger dan zijn klassegenoten. Dus al 'ie betaalbaarder wordt, zou je verwachten dat men daarvan graag op de hoogte wordt gesteld. De Volkswagen-importeur heeft daar niet zo haast mee en dan komen wij graag om de hoek kijken. Want in de prijslijst van de Passat prijken de 1.6 TDI BlueMotion en 2.0 TSI 4Motion namelijk al wel.

Prijzen Om vervolgens maar meteen van wal te steken. De extra zuinige Passat 1.6 TDI BlueMotion, goed voor 120 pk, een opgegeven dieselverbruik van 3,7 l/100 km en een uitstoot van 95 g/km, is er vanaf € 33.890,-. En dat is € 1.100,- minder dan de 1.6 TDI zonder brandstof besparende BlueMotion-technologie. Voor de bijtelling maakt het overigens niet uit: beide vallen in de 20%-categorie. Tot slot nog de 2.0 TSI 4Motion. Deze vierwielaangedreven Passat met 280 pk staat in de boeken vanaf € 52.190,-. Wil je de Variant-uitvoering, dan betaal je een meerprijs van € 1.500,-. Dat geldt overigens ook voor de BlueMotion.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer