Nieuws: Volkswagen Polo 1.0 TSI Bluemotion – Prijskaartje voor Volkswagen Polo 1.0 TSI

Onlangs viel er eindelijk kennis te maken met Volkswagen’s nieuwe driecilinder-turbobenzine. Die eer kwam niet toe aan de vernieuwde Polo, maar aan de dito A1 van Audi. Die eerste is dan weer eerder van een prijskaartje voorzien.

Hoewel met een gemiddelde CO2-uitstoot van 99 g/km de 1.0 TSI Bluemotion niet in aanmerking komt voor 14% (wel 20%), is het evengoed een heel fijne driecilinder-turbobenzine. In de vernieuwde Volkswagen Polo levert het langverwachte blokje een vermogen van 90 pk en een koppel van 160 Nm, waardes die exact overeenkomen met de vertrouwde 1.2 TSI-viercilinder die het veld moet ruimen. In krap elf seconden is ermee naar 100 km/h te spurten en de topsnelheid ligt op 185 km/h. Als gemiddeld verbruik wordt 4,1 l/100 km opgegeven.

Prijzen Het lag al in de lijn der verwachting dat de 1.0 TSI een vergelijkbare prijs zou krijgen als de ‘oude’ 1.2 TSI, en nu is dat zeker. De nieuwe motorisering is heden te bestellen vanaf € 16.490,-. Deze prijs geldt voor de driedeurs Polo. De vijfdeurs Polo 1.0 TSI start bij € 17.130,-. Tot slot maakt Volkswagen kenbaar dat de prijzen van de overige Polo-motoriseringen per 1 januari 2015 tussen de 500 en 1.265 euro omhoog zullen gaan als gevolg van de doorgevoerde belastingwijzigingen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer