Nieuws: Volkswagen Race Touareg 3 – Volkswagen presenteert Race Touareg

Met de komst van de compleet nieuwe Touareg voor op de weg is er ook een nieuwe Race Touareg geboren. De modellen delen weliswaar enkel hun naam en een aantal stylingdetails, maar Volkswagen haalt graag alles uit de kast om de link tussenbeide te leggen.

Al twee keer wist Volkswagen de legendarische race te winnen. Als eerste en enige fabrikant met een dieselmotor in het vooronder. En dat legt Volkswagen nog altijd geen windeieren. Want wat is er nu mooier om als verkoper in de showroom te kunnen vertellen dat jouw nieuwe Touareg al twee keer Dakar gewonnen heeft? We weten allemaal dat de Touareg´s zoals Volkswagen die op de markt brengt in geen enkel opzicht gelijk zijn aan de Touareg´s zoals die in januari weer door Zuid-Amerika trekken, maar toch...

Verder verbeterd Inmiddels heeft Volkswagen de derde generatie Race Touareg gepresenteerd. Uiterlijk heeft de fabrikant het model wat meer gelijk getrokken aan de tweede generatie Touareg zoals we die hier op ´s lands wegen zien rijden. Grootste technische veranderingen ten opzichte van de tweede generatie zien we in de vorm van een verbeterde koeling, aangepaste versnellingsbak en een 10 pk sterke 2.5 TDI (310 pk).

Ambitie Volkswagen heeft haar doelen heel duidelijk gesteld: met de Race Touareg 3 gaan de Duitsers opnieuw de titel naar Wolfsburg halen. Van 1 t/m 16 januari 2010 zullen dan ook vier Race Touareg´s aan de start in Buenos Aires verschijnen om vervolgens 4.500 km door Argentinië en Chili te trekken. Met als doel: winst!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer