Nieuws: Volkswagen Sharan – Frisse neus voor Volkswagen Sharan

Door het inzakken van het segment her en der in Europa hoor je weinig meer over full size MPV's. Maar Volkswagen geeft zich niet zomaar gewonnen en zet op een van de belangrijkste autoshows ter wereld, zo niet de belangrijkste, de vernieuwde Sharan neer.

Pal tussen de dikke conceptcars en vermogende supercars. Onder andere een opgefriste snoet moet de aandacht voor de Volkswagen Sharan weer opeisen. Dit samen met interieur dat is opgewaardeerd met een nieuw ontworpen instrumentarium, gewijzigde bekledingsstoffen plus kleuren en een nieuw stuurwiel. Verder is er voortaan een brede selectie aan nieuwe rijassistentie- en infotainmentsystemen voor handen en laat de Sharan zich zuiniger en schoner rijden door aangescherpte motoren.

15% zuiniger Voor de Nederlandse markt heeft de vernieuwde Sharan twee TSI's in petto. De ene is 150 pk sterk, de ander een kloeke 220 pk. Bij de diesels is er keuze uit een 150 pk sterke tweeliter TDI en een variant met 184 pk. Een krachtig aanbod dat tot 15% zuiniger is dan het voormalige motorpalet. Een handbak is op alle versies standaard en tegen een meerprijs kan er geopteerd worden voor de 6-traps DSG met dubbele koppeling.

Veiliger De Sharan is ook moderner geworden dankzij een keur aan nieuwe comfort- en veiligheidverhogende rijassistenten, waarvan Volkswagen claimt dat sommige nog nooit eerder in het MPV-segment verkrijgbaar waren. Verder zijn er verse infotainmentsystemen leverbaar met een hoge mate aan connectiviteit, zoals MirrorLinkTM, Apple CarPlay en Android Auto.

Nadat de vernieuwde Sharan heeft geschitterd in Zwitserland, worden de eerste exemplaren getransporteerd naar de Volkswagen-dealers. In juli worden ze daar verwacht. Prijzen volgen nog.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer