Nieuws: Volkswagen T-Cross – Volkswagen T-Cross officieel aangekondigd voor de hersft

Zes jaar na de Taigun Concept volgt er dan eigenlijk een productiemodel. Hij heet T-Cross er zal vanaf komende herfst te koop zijn als broertje van T-Roc en Tiguan. Dit heeft Volkswagen officieel aangekondigd.

Met de komst van de T-Cross komt het aantal SUV's van Volkswagen in mum van tijd op vijf te staan. Met de T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace en Touareg hebben we immers al kennis kunnen maken. De T-Cross is de meest compacte van allemaal met een lengte van 4,1 meter. Niettemin is dit bijna 15 centimeter langer dan de in 2012 getoonde Taigun Concept waar de T-Cross een lijntje mee heeft.

Groter dan je denkt De T-Cross is klein maar fijn, volgens Volkswagen. Zo is veel aandacht besteed aan het maximaal uitbuiten van de buitenmaten ten behoeve van de binnenruimte en ook zou de T-Cross prettig veelzijdig te zijn. Beloftes die ons doen denken aan de vroegere 'hij-is-groter-dan-je-denkt'-reclamespotjes rond de Lupo. Grappig waren die, maar met een rake boodschap. Qua veiligheid pakt de T-Cross zoal uit met Front Assist en Lane Assist.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer