Nieuws: Volkswagen Tiguan GTE Active Concept – Vriendelijke rebel: VW Tiguan GTE Active Concept

Over enkele maanden arriveert de nieuwe Volkswagen Tiguan bij de dealer. Echter met name de zakelijke markt kijkt vooral uit naar de GTE-variant. Die is immers goed voor een lage 15% bijtelling. Een behoorlijk (milieu)vriendelijke SUV dus.

En dat dat gerust samengaat met een rebels karakter, toont Volkswagen met de Tiguan GTE Active Concept. Om alvast een illusie uit de wereld te helpen: de kans dat Volkswagen de Tiquan GTE Active Concept een-op-een in productie neemt is uiterst klein. Je moet het studiemodel vooral zien als aandachtstrekker en warmhoudertje totdat de gewone Tiguan GTE op de markt komt.

Potige looks Met het naar zich toetrekken van aandacht heeft auto geen enkele moeite. Sterker, oogde elke Tiguan maar zo ruig als deze Active-concept. Het extra plastic rondom en de toegenomen bodemvrijheid met 5 centimeter staan de compacte SUV erg goed en ook de ruige terreinbanden misstaan niet. Of het ook lekker rijdt, dat moet je buiten beschouwing laten.

Bekende techniek Onderhuids leunt de Tiguan Active natuurlijk sterk op de in september gepresenteerde Tiquan GTE zoals deze – naar verwachting – in de tweede helft van 2016 te koop zal zijn. Een TSI-benzinemotor wordt gecombineerd met twee elektromotoren; eentje voor- en eentje achteraan. Het systeemvermogen ligt op 211 pk. De benzinemotor (cilinderinhoud onbekend) alleen levert 148 pk, terwijl de beide elektromotoren respectievelijk goed zijn voor 54 en 114 pk. Schakelen verloopt via een 6-traps DSG en als plug-in hybride is het mogelijk geheel elektrisch te rijden. Dat kan over een afstand van 32 kilometer bij ene topsnelheid van 112 km/h. In een andere modus dan de E-mode kan 193 km/h gehaald worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Audi Q7 Plug-in Hybrides geprijsd

Autonieuws

Jaguar I-Pace actieradius groter met deze gratis software-update

Autonieuws

3,2 miljard euro voor Europees batterijproject

Autonieuws
Ontdek meer