Nieuws: Volkswagen Touareg & Polo – Voorspelbaar: de nieuwe Volkswagen Touareg & Polo

In elk geval een van de twee beleeft zijn première op de IAA Frankfurt. Die show vindt pas plaats in september, maar nu al kan het Volkswagen weinig schelen dat de nieuwe Touareg en Polo geen verrassing meer zullen zijn. Als ze dat al ooit waren voor de VW-kenners…

Ooit was het onze eigen jongensdroom om autodesigner te worden. Dat was toen. Inmiddels weten we wel beter, hetzij al die tijd bekeken van een afstandje. Alle automerken willen we dus zeker niet over één kamer scheren. Echter als designer werkzaam zijn bij Volkswagen moet welhaast de meest geestdodende baan ter wereld zijn. Kijk maar naar de nieuwe Touareg en Polo.

Grofgebekt Van het duo spant de nieuwe Polo nog het meest de kroon. Als je niet beter zou weten zou je zweren met de huidige generatie van doen te hebben. Dikke kans dat de fotograaf van deze kiekjes, een lezer van het Zuid-Afrikaanse CAR, een soortgelijke ervaring had toen hij de beide witte Volkswagens poedelnaakt op het vliegveld van Johannesburg zag staan.Het moet dus de nieuwe Touareg zijn geweest die verraadde dat er iets niet helemaal klopte aan het aanvankelijke plaatje. De grote SUV bevat immers nog enige vernieuwing. Vooral het front wijkt af van de huidige generatie en is overduidelijk geïnspireerd op dat van de pas onthulde Arteon. En de T-Prime Concept GTE natuurlijk. Desalniettemin, Volkswagen had haar ultraconservatieve naam niet hoger kunnen houden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer