Nieuws: Volkswagen Up! – Vijfdeurs VW Up! 315 euro duurder

Officiële foto’s hebben we nog niet, want nog niet geïntroduceerd, maar al wel de volledige prijslijst van de Volkswagen Up! met vier portieren. Vanaf april 2012 staat hij bij de dealer met een meerprijs van 315 euro ten opzichte van de driedeursuitvoering.

Technisch is er geen verschil met de driedeurs Volkswagen Up! De vijfdeurs bevat dezelfde buitenmaten, heeft eveneens een minimale bagageruimte van 251 liter en is tevens slechts met één motor verkrijgbaar, maar die wel in twee vermogensafgiftes (60 en 70 pk) komt. Ook is de meest praktische Up! van het stel bedeeld met 14% bij zakelijk gebruik, en genieten particuliere kopers van MRB-vrijstelling. Een handgeschakelde 5-versnellingsbak is er vooralsnog standaard. Een automaat wordt pas later in de prijslijst opgenomen.

Prijzen De vijfdeurs Up! komt drie maanden later (april 2012) op de markt dan de driedeurs en zal te koop zijn vanaf € 8.805,-. Dit starttarief behoort toe aan de Up! in de basisuitrusting Take Up! met 60 pk driecilinder. Als Move Up! kost dit model € 9.715,- en als meest luxe High Up! is minimaal € 11.635,- verschuldigd. Indien voor de krachtigste motorisering wordt gekozen bedraagt de vanafprijs € 10.425,- (Move Up!). De 75 pk sterke Volkswagen Up! High Up! is er voor € 11.345,-. Zaken als 15 inch lichtmetalen velgen, Volkswagen Radio RCD 215, een lederen stuurwiel met hoogglans zwarte inleg, lederen schakelpookknop en handremgreep, mistlampen vóór en chromen accenten in het interieur zijn dan standaard. Airco is altijd optioneel, behalve op de Black Up! en White Up!, de twee tijdelijke uitvoeringen.

Cross Up! De vijfdeurs Up! is nog niet officieel voorgesteld, maar in het gedaante van de Cross Up! conceptcar laat Volkswagen al wel zien hoe het model vorm heeft gekregen. Overigens komt die vijfdeurs er ook als getoonde Cross Up! welke zal beschikken over de typische Cross-kenmerken als matzwarte opzetstukken rondom en een 15 mm verhoogd onderstel 16 inch wielen zullen standaard zijn, net als dakrails en een speciale interieuraankleding.Morgen en overmorgen gaan we rijden met de Up! in hartje Rome. Houd deze website in de gaten om alles te weten te komen hoe Volkswagen´s kleinste rijdt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer