Nieuws: Volkswagen – Volkswagen test met internet in de auto

Volkswagen heeft een Tiguan uitgerust met een internetverbinding. De auto heeft continu verbinding met het internet en biedt de mogelijkheid om informatie op te vragen, te internetten en vanuit huis diverse zaken van de auto te controleren.

Voor het auto@web-project werkt Volkswagen samen met diverse toeleveranciers en de gemeente Wolfsburg. Het WLAN-netwerk dat samen is opgezet heeft als doel om internet in de auto´s te testen en daarmee net als BMW internet in de auto aan te gaan bieden.

Informatie opvragen Op dit moment beschikt de test-Tiguan over de mogelijkheid om via het scherm van het navigatiesysteem informatie op te vragen uit de standaardcategorieën Travel, City Life en Wellnes. Maar het doel is om ook internetpagina´s te kunnen gaan bekijken. Bovendien kan vanuit huis worden gecontroleerd of de auto op slot is, hoeveel brandstof er nog in de tank zit en wanneer de auto een onderhoudsbeurt moet krijgen. Bovendien is er een modem in de auto gemoneteerd om met de laptop, PDA of smartphone vanuit de auto op internet te kunnen.

In de nabije toekomst zal Volkswagen internettoepassingen in al haar modellen gaan aanbieden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer