Nieuws: Volvo Concept XC Coupé – Volvo Concept XC Coupé showt alvast toekomstige XC-modellen

In september presenteerde Volvo de wonderschone Concept Coupé. Hij werd uiteraard met veel goedkeuring ontvangen door het grote publiek. Het tweede studiemodel van de Zweden heet Concept XC Coupé en ook die mag er zijn, zo blijkt uit de eerste teasers.

De Concept Coupé werd alom bewonderd door menig autoliefhebber. Niet zo gek, de sportcoupé had atletische vormen met prachtige, haast voluptueuse heupen. Deze XC Coupé is een volgende stap naar inzicht in de designtaal die de hoofddesigner van Volvo, Thomas Ingelath, wil uitspreken. Volgens de Zweden ‘tonen de nieuwe studiemodellen de vertaling van nieuwe veiligheidstechnologieën en de moderne actieve Scandinavische levensstijl’. Volvo wil eveneens de veelzijdigheid aantonen van het nieuwe platform waarop ook deze Volvo XC Concept is gestoeld.

SPA Die nieuwe basis krijgt als titel Scalable Platform Architecture (SPA). Hij moet er voor zorgen dat de ontwerpers minder barricades ondervinden bij het ontwerpen van nieuwe, met name grotere modellen. Zo zal de nieuwe XC90 zichtbare gelijkenissen hebben met zowel de Concept Coupé als met deze XC Concept. Wij zijn zeer benieuwd naar die SUV, die de eerste zal zijn die volgens de nieuwe designstrategie is ontworpen.

Aandrijflijn Welke aandrijflijn de XC Concept bezit is niet bekend. De Concept Coupé was een plug-in hybride met 400 pk en wij verwachten dat die aandrijving bij dit studiemodel niet anders zal zijn. Daarover komen we alles te weten wanneer de Volvo Concept XC Coupé zijn debuut meemaakt op de Autoshow van Detroit in januari volgend jaar. De eerste teasers van het model zijn in deze video alvast te bekijken.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer