Nieuws: Volvo On Call App – VOCA: altijd contact met je Volvo

Wie kent ’t niet: niet meer weten waar je auto geparkeerd staat op bijvoorbeeld het vliegveld of twijfelen of de auto wel is vergrendeld. Met Volvo On Call App behoort dit voor Volvo’s vanaf modeljaar 2012 tot het verleden.

Volvo On Call App (VOCA) is een uitbreiding op het systeem Volvo On Call waarmee in het geval van bijvoorbeeld een ongeval verbinding gemaakt kan worden met een callcenter. Volvo´s nieuwe applicatie voor smartphones biedt de eigenaar van iedere Volvo vanaf modeljaar 2012 de mogelijkheid zijn auto op ieder moment en vanaf iedere plek nauwlettend in de gaten te houden. Erg handig in penibele situaties als bijvoorbeeld het niet meer kunnen terugvinden van je Volvo op een vol parkeerterrein. Met de aanwezig Car Locator, dat via Google Maps en een digitaal kompas werkt is de auto snel weer terug te vinden. Het is zelfs mogelijk de claxon en de richtingaanwijzers voor 5 seconden te activeren om de auto sneller te kunnen lokaliseren. De auto op afstand vergrendelen en openen kan ook.

Digitale onderhoudscontrole Maar VOCA biedt ook gemak in andere situaties. Wanneer de Volvo is uitgerust met een standkachel is deze op afstand te activeren en tevens te programmeren. De zogeheten functie Vehicle Dashboard stelt de bestuurder in staat een enkele gegevens over de auto op te roepen waaronder het brandstofniveau, de resterende actieradius, het gemiddelde brandstofverbruik, de gemiddelde snelheid, de kilometerstand en/of de stand van de dagteller. Daarnaast is er nog een soort digitale onderhoudscontrole waarmee de status van de lampen, de oliedruk en de niveaus van de remvloeistof, de koelvloeistof en de motorolie worden gecontroleerd.

Kilometerregistratie Met name voor de veelrijder is de functie Driving Journal interessant. Hiermee is het mogelijk gedetailleerde informatie van iedere reis in de laatste 40 dagen te downloaden en op te slaan. De gegevens zijn als een Excel-document op te vragen en zodoende ideaal voor bestuurders met een auto van de zaak die hun eigen administratie moeten bijhouden. En wie onthoudt tegenwoordig nog het kenteken van zijn auto? Met deze applicatie hoeft dat ook niet meer; alle bruikbare informatie over je Volvo zoals het model, het kenteken en het chassisnummer zijn opgeslagen en kunnen worden opgevraagd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer