Nieuws: Volvo S60 – Eerste officiële beelden nieuwe Volvo S60

Volvo heeft een tweetal foto’s van de nagelnieuwe S60 de wereld in gestuurd. Ten opzichte van de S60 Concept die vorig jaar werd getoond zijn alleen de scherpe randjes bijgeslepen. De nieuwe S60 beleeft zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève in maart 2010.

In 2008 toonde Volvo de S60 Concept, een prachtige sedan met coupéachtige belijning en typisch Scandinavisch design. Deze eerste officiële foto's tonen de S60 voor stervelingen en die wijkt gelukkig nauwelijks af van het studiemodel. Alleen de scherpe randjes zijn verdwenen en ook de bijzondere deurconstructie zullen het productiestadium niet halen. Hopelijk houdt Volvo zich wel vast aan het mooie gewervelde interieur van de concept.

Revolutionaire veiligheid Volvo laat weten dat de nieuwe S60 een echte rijdersauto wordt die dynamischer is dan welke andere Volvo ook. Daarnaast wordt de sedan voorzien van al het laatste op het gebied van Volvo's veiligheidssystemen zoals City Safety en Pedestrain Detection, een voetgangersdetectiesysteem dat voetgangers detecteert, de bestuurder waarschuwt en indien nodig de auto indien nodig afremt als de bestuurder niet tijdig reageert.

Motoren De S60 zal tevens worden voorzien van een nieuwe generatie zuinige dieselmotoren en een aantal direct ingespoten turbobenzinemotoren. Uiteraard is er ook een extra zuinige DRIVe-versie gepland.

Najaar 2010 Zoals gezegd zal de nieuwe Volvo S60 voor het eerst aan het grote publiek worden getoond tijdens de Autosalon van Genève in maart 2010. De productie start volgend jaar zomer in Volvo´s fabriek in Gent. Kort daarna worden ze op de trein richting de vaderlandse dealers gezet.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer