Nieuws: Volvo V60 Plug-In Hybrid – Volvo toont 'groene' V60

Volvo reist met een zeer schone V60 af naar Genève. Het betreft de V60 Plug-In Hybrid die gemiddeld niet meer dan 50 gram CO2 uitstoot per kilometer. Voor de lange afstanden is er een conventionele dieselmotor aan boord. De auto is zo goed als af en zal in 2012 marktklaar zijn.

De Volvo V60 Plug-In Hybrid kent twee krachtbronnen. Een 2.4 liter dieselmotor drijft de voorwielen aan en levert zelfstandig 215 pk en het zogeheten ERAD-systeem, dat staat voor "Electric Rear Axle Drive" neemt de achterwielen voor rekening. Aan kracht levert het systeem 70 pk. De voeding komt van een 12 kW sterke lithium accupakket.

Actieradius Om over een gemiddelde cyclus extreem schoon te kunnen rijden heeft de V60 Plug-In Hybrid drie rijstanden. In de modus 'Pure' wordt de auto volledig elektrisch aangedreven en is hij emissieloos. De actieradius is dan beperkt tot 50 km. Een grotere afstand is af te leggen door 'Power' te selecteren. Alleen de dieselmotor doet dan dienst en een sprint van 0-100 km/h in 6,9 seconden is mogelijk. In 'Hybrid' werken beide krachtcentrales samen. Wat dan exact de actieradius is maakt Volvo, samen met meer details, bij de officiële introductie van het model bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer