Nieuws: Volvo V60 – Volvo V60 van Heico Sportiv

Volvo-rijders zijn er in overvloede, zeker in ons land. Volvo-tuners daarentegen zijn uiterst schaars. Dus waar naartoe met je nieuwe V60 wanneer ‘ie wel wat sportiever zou mogen zijn? Naar Heico natuurlijk!

Blader door onze rubriek 'tuning & styling' en alle getunede Volvo's zijn afkomstig van Heico Sportiv. Het Duitse bedrijf wordt gezien als de huistuner van Volvo, al is Polestar Performance ook kind aan huis bij het Zweedse merk. Laatste toevoeging van Heico aan hun assortiment is de V60, compleet voorzien van spoilers, fraai lichtmetaal en meer subtiele decoratieve spullen.

20 inch Heico is niet van het rigoureuze en houdt het bestaande koetswerk van hun Volvo altijd zoveel mogelijk in tact. De bodykits bestaan dan ook met name uit opzetstukken die op de bestaande carrosserie worden gemonteerd. Zo ook bij de V60. Bijpassende wielen zijn er in verschillende maten, van 18 tot en met 20 inch. De beschikbare tinten zijn: Bright Silver, Titan, Black Diamond en Black Diamond Matt.

330 pk Achteropkomend verkeer kan aan het sportuitlaatsysteem met vier vuistdikke eindpijpen zien dat men niet bang hoeft te zijn dat het de KLPD betreft. De Volvo V60 T6 van Heico Sportiv is er ééntje die jou juist zoek rijdt. Herprogrammeren van de ECU levert de zescilinderturbo namelijk een kloeke 330 pk en 460 Nm op waarmee de bekende sprint naar 100 km/h in slechts 5,8 seconden is voltooid. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Een 2.0T in 't vooronder? Ook die kan Heico van extra pit voorzien. Maximaal 250 pk en 360 Nm weet men eruit te persen. Compensatie is er in de vorm van een verlagingset.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer