Nieuws: Volvo V70, XC70 & S80 – Volvo V70, XC70 en S80 met bijtellingsvoordeel

De Volvo V70, XC70 en S80 zijn vernieuwd. De exterieurwijzigingen alsook die aan het interieur zijn relatief beperkt gebleven, maar vooral het vernieuwde motorengamma is interessant: voortaan komen de V70 en S80 namelijk in aanmerking voor een lagere bijtelling.

Volvo mag trots zijn op de geleverde prestatie. En dat zal ze op de Nederlandse markt zeker geen windeieren gaan leggen. Ondanks dat de V70 en S80 inmiddels relatief oude auto's zijn, de huidige V70 is er sinds 2007 en de S80 werd in 2006 gepresenteerd, kunnen ze zomaar weer op gaan leven. Dankzij sterke brandstofbesparingen komen de V70 D2 en S80 D2 namelijk in aanmerking voor 20% bijtelling. Redelijk uniek in dit segment.

D2: 20% bijtelling Wie in een V70 of S80 met D2-motor stapt beschikt over een viercilinder met 115 pk. Volgens Volvo's metingen moet die gemiddeld 4,1 l/100 km (4,2 voor V70) verbruiken en bedraagt de CO2-uitstoot 108 g/km (111 voor de V70). Het mooiste is dat de motor zowel gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak alsook aan een automaat in aanmerking komt voor de 5% fiscale korting.

D4 en T4 Maar er is meer nieuws. Ook de S80 D4 (163 pk / 4,9 l/100 km / 109 g/km) is er zuiniger op geworden en met de T4 (180 pk / 7,1 l/100 km / 165 g/km) ga je eveneens zorgvuldiger met de fossiele brandstoffen alsook het milieu om. In de V70 liggen deze waardes nagenoeg gelijk zodat ook deze profiteert van de verbeteringen.

Facelift Om de onderhuidse wijzigingen kracht bij te zetten werd het exterieurdesign van de V70, XC70 en S80 verder verfijnd. Met een bredere grille met groter logo, nieuw ontworpen bumpers, rechthoekig vormgegeven dagrijverlichting en diverse chromen details zijn de modellen stuk voor stuk meer op hun gloednieuwe merkgenoten gaan lijken. Bij de XC70 werden bovendien de beschermplaten aan de voor- en achterzijde opnieuw ontworpen en werden de achterlichten herzien. Voor alle drie de modellen staan nieuwe 19 inch lichtmetalen wielen op het programma die volgens Volvo geen negatieve invloed hebben op het comfort.

Internetverbinding Nieuw in de topmodellen van Volvo is Sensus Conntected Touch, een uitbreiding op het 7 inch grote Sensus-systeem. Voortaan is dit niet alleen met de handschoenen aan de te bedienen, maar kan er dankzij een 3G/4G-verbinding in de auto ook naar muziek geluisterd worden, op internet worden gesurft, gebruik worden gemaakt van Google Maps en diverse webapplicaties worden geïnstalleerd. De conventionele wijzerplaten zijn bovendien vervangen door het Adaptive Digital Display dat net als in de V40 geheel digitaal is uitgevoerd en geheel naar wens kan worden ingesteld. Volvo laat verder weten sfeerverlichting in het interieur te hebben gemonteerd en zowel voorruit- alsook stuurwielverwarming te leveren.

Bekijk hier de actuele voorraad van de Volvo V70

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer