Nieuws: Volvo V90 Cross Country – De avontuurlijkste: Volvo V90 Cross Country

Volvo pionierde met de introductie van de allereerste Cross Country gebaseerd op de V70. De Zweden zetten er twintig jaar geleden al een trend mee neer. De V90 Cross Country treedt in de voetsporen van diens voorganger.

Volgens Volvo weet de nieuwe V90 Cross Country 'de elegantie van de V90 te combineren met een avontuurlijker uiterlijk en karakter'. Mooie marketingpraat, maar feitelijk ook weer geen woord aan gelogen. De V90 is een chique verschijning en wordt dankzij de 65 mm toegenomen bodemvrijheid, vierwielaandrijving en de beschermende opzetstukken op de carrosserie gewoonweg een praktischer auto. De bodemvrijheid meet in totaal 218 mm (33 mm meer dan zijn grote concurrent) en dat betekent dat je ook echt van de gebaande paden kunt wijken

Motoren V90 Cross Country Het motorengamma van de V90 Cross Country bestaat uit dezelfde motoren als de gewone V90. Dat betekent dat je kunt kiezen voor een diesel met 190 pk (D4) en 235 pk (D5). De benzinemotoren zijn 254 pk en 320 pk sterk (respectievelijk de T5 en de T6). De productie van de V90 Cross Country start deze herfst in Volvo's fabriek in Torslanda, Zweden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De prijs/actieradius-verhouding van de Honda e is niet best

Autonieuws

Hyndai i30 Project C: lichter, lager en scherper

Autonieuws

Primeur! Details van de Volkswagen ID 3 die je nog niet kende

Autonieuws
Ontdek meer