Nieuws: Volvo V90 Cross Country – Volvo V90 Cross Country rijdt nu al verfijnder

De Volvo V90 Cross Country staat nog niet eens bij de dealer of hij rijdt al verfijnder dan toe 'ie gepresenteerd werd enkele maanden geleden. En het is allemaal de schuld van Polestar.

Elke auto wordt met een zekere marge ontwikkeld en vervolgens in productie genomen. Zo blijft er wat te wensen over. Voor de maker zelf, externe autobedrijven, zoals tuners, en natuurlijk ook de klant. Echter veelal komen die pas in actie als een auto al enige tijd op de markt is. Volvo daarentegen is er als de kippen bij voor de V90 Cross Country.

Puntjes op de i Uitgerust met het optionele Polestar Performance Optimisation-pakket belooft Volvo dat de avontuurlijkste V90 niet alleen soepeler maar ook sneller accelereert en schakelt. Met name het middengebied, het spectrum dat in de praktijk het meest wordt aangesproken van de motor, zou net even wat verfijnder presteren dankzij de inspanningen van Polestar.Ook reppen de Zweden over een mooiere gasreactie en een handvol extra pk's voor de T6, D5 en D4-motoriseringen. De V90 cross Country T5 is kennelijk al verfijnd genoeg, want dat blok bleef buiten schot.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer