Nieuws: Volvo XC40 – Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Na het enorme succes van de hybride-aangedreven V60 en XC90 kon je er vergif op innemen dat het daar niet bij zou blijven. Voilà, dit is de Volvo XC40 T5 Plug-In Hybrid.

De recent gelanceerde XC60 was er al als plug-in hybride en nu dus ook de XC40. Die krijgt echter niet de welbekende configuratie 'T8 Twin Engine' mee en daarmee diens beresterke motorvermogen, maar zal als T5 Twin Engine wordt gebracht. Wat de specificaties van deze hybride-aandrijflijn is, wil Volvo nog niet kwijt. Een stuk minder dan 400 pk in elk geval.

50 in 2025 Wanneer de XC40 T5 Plug-In Hybrid op de wereldmarkten verschijnt is ook nog niet bekend. Dat Volvo de stekker-uitvoering van de kersvers Auto van het Jaar toch nu al heeft voorgesteld, heeft vooral te maken met de aankondiging dat het Zweedse merk verwacht dat tegen het jaar 2025 minimaal de helft van haar auto's vol-elektrisch aangedreven de showroom verlaat. Vorig jaar liet Volvo al weten dat alle nieuwe modellen die vanaf 2019 op de markt komen leverbaar worden als hybride, plug-in hybride of als EV.

Duwtje vanuit China Dat de XC40-met-stekker op Auto China z'n werelddebuut beleeft is tevens geen toeval. China speelt namelijk een belangrijke rol in de elektro-ambities van Volvo. Niet alleen is het gigantische land de grootste afzetmarkt voor autofabrikanten momenteel (en de SUV in het bijzonder), ook eist de lokale overheid dat vanaf 2025 minstens 20% van de verkochte auto's voorzien moet zijn van een 'groene' aandrijflijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Komt deze elektrische Renault van 10.000 euro ook naar Nederland?

Autonieuws

Prinsjesdag: Dit zijn de auto’s van het Koninklijk Huis

Autonieuws

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws
Ontdek meer