Nieuws: Volvo XC90 First Edition – Volvo prijst XC90 First Edition

Kort na de officiële bekendmaking hebben we de eerste prijs van de nieuwe Volvo XC90 al binnen. Het gaat om de First Edition, het introductiemodel voor de snelle beslisser.

De eerste 1.927 exemplaren van de nieuwe XC90 die van de band rollen zullen allemaal First Editions zijn. Een aantal dat verwijst naar het jaar waarin Volvo is opgericht. Wil je er eentje, dan moet je op 3 september om 16 uur achter een computer met internetverbinding zitten, want de XC90 First Edition is alleen online te bestellen. Volgens Volvo is snelheid geboden, want het merk verwacht dat het model binnen mum van tijd is uitverkocht.

Prijs en uitrusting Zoals het een introductiemodel, bedoeld voor snelle beslissers, betaamd zit de First Edition in de slappe was. Dat begint al met de aandrijflijn, die bestaat uit de krachtige, 225 pk sterke D5-twinturbodiesel gekoppeld aan een 8-traps automaat. Het koppel reikt tot 470 Nm en rondom drijft de First Edition op luchtvering met 5 verschillende modi. Van buiten en binnen is de First Edition te herkennen aan de in Onyx Black gespoten achtspaaks 21 inch wielen van het type Inscription. Stoelen bekleed met amberkleurig nappleder en een dashboard dat afgewerkt is met donker Charcoal-leder met Linear-inleg van walnotenhout zijn de speciale elementen in het interieur. Ook elektrisch verstelbare voorstoelen voorzien van ventilatie behoren tot de standaarduitrusting, terwijl de buitenste stoelen op de tweede zitrij verwarmbaar zijn. De twee stoelen van de derde zitrij zijn dan weer elektrisch verstelbaar. En er is nog meer. Zo beschikt elke First Edition over het 8 inch grote infotainmentsysteem, het Bowers & Wilkins-audiosysteem, goed voor 19 luidsprekers en 1.400 Watt, en een omvangrijk veiligheidspakket. Tot slot de prijs van de First Edition. Die bedraagt € 102.995,-. Het overige leveringsprogramma van de nieuwe XC90 zal later te bestellen zijn, maar een vanafprijs is al wel afgegeven. De prijslijst zal beginnen bij 70 mille, met de D4-diesel als instapper.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Hyndai i30 Project C: lichter, lager en scherper

Autonieuws

Steekt de Byton M-Byte straks Tesla naar de kroon?

Autonieuws

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws
Ontdek meer