Nieuws: Volvo XC90 – Volvo XC90 wederom bijgeschaafd

Volvo schaaft opnieuw aan haar succesvolle top-SUV. De XC90 moet dankzij kleine esthetische wijzigingen ook in modeljaar 2013 de strijd met de concurrentie aankunnen.

Wanneer je een succesnummer als de XC90 in je gamma hebt zitten dan zijn grote veranderingen eigenlijk niet nodig. Volvo weet dat maar al te goed en past opnieuw kleine wijzigingen toe om het leven van de XC90, die al meer dan tien jaar geleden debuteerde, verder op te rekken.

Oppervlakkig Het zijn vooral de zichtbare delen aan de auto waaraan gesleuteld is. De bumpers zijn voortaan standaard meegespoten, de sideskirts kregen een update, de R-design heeft voortaan LED-dagrijverlichting en er werd een nieuw setje lichtmetaal ontworpen. Ook aan de binnenzijde zal alleen de kenner de wijzigingen opmerken. Volvo vond het na het wit maken van de instrumentverlichting en het monteren van een leren riem aan het kofferdeksel namelijk wel welletjes.

Toekomst Hoewel de XC90 nog altijd succesvol is moet zelfs dit vertrouwde model er een keer aan geloven. In november 2011 bracht Volvo de eerste ontwerpschetsen naar buiten en het geheel nieuwe model wordt in 2014 verwacht.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer