Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Twee kaartjes voor de Formule 1 op Zandvoort? Dat wordt dan 3000 euro!

1 miljoen belangstellenden voor de Dutch GP van 2020 op Zandvoort en maar honderdduizend toegangskaarten. Dat is een garantie voor gedoe. Dat blijkt nu ook weer. Online worden woekerprijzen gevraagd voor mensen die wél kaartjes voor de Formule 1 op Zandvoort wisten te bemachtigen.

Wie op zoek gaat naar kaartjes voor de Dutch Grand Prix van volgend jaar, vliegen de aanbiedingen om de oren. Nou ja, 'aanbiedingen', de meeste verkopers zijn zich er terdege van bewust dat ze goud in handen hebben. In veel gevallen wordt in elk geval niet keurig de kostprijs gevraagd, maar een veelvoud daarvan.

Wel of geen tickets overkopen?

Achteloos worden bedragen van 1500 tot 3000 euro genoemd, tot verdriet van de naar eigen zeggen 'echte' fans die ernaast hebben gegrepen. Zo doet iemand zelfs online een oproep om de kaarten van deze 'woekeraars' níét te kopen. De online oproep gaat vergezeld met de waarschuwing dat je met zo'n duur ticket waarschijnlijk niet eens wordt toegelaten.

Tickets kunnen ongeldig worden verklaard

Is dat zo? Inderdaad meldt de organisatie van de Dutch Grand Prix 2020 op haar site dat het 'strikt verboden' is om tickets door te verkopen of anderszins op commerciële wijze aan te bieden. Om deze woorden kracht bij te zetten, volgt de waarschuwende tekst: "Bij (poging tot) doorverkoop of commercieel gebruik in strijd met de voorwaarden van de organisator, is Formula 1 Dutch Grand Prix gerechtigd de betreffende aanvragen/tickets ongeldig te maken." Dat je het even weet.

zandvoort-kaartjes-2019-30-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault gaat 20 procent van zijn modellen schrappen

Autonieuws

Zo gaan zelfrijdende Land Rovers voorkomen dat je wagenziek wordt

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws
Ontdek meer