Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Volkswagen komt met zevende suv-model: de Volkswagen Taigo

In de prijslijst van Volkswagen staan op dit moment zes suv-modellen: de Volkswagen T-Cross, T-Roc, T-Roc Cabrio, Tiguan, Tiguan Allspace en ID.4. Dit jaar komt daar een zevende bij. De Volkswagen Taigo komt uit Brazilië, waar hij sinds 2020 op de markt is.

Volkswagen levert veel meer suv-modellen dan je denkt. Bij ons zijn de T-Roc, Tiguan en Touareg het bekendst (die laatste wordt in Nederland niet meer geleverd), maar in bijvoorbeeld China en de Verenigde Staten worden hele andere modellen verkocht. De grote Volkswagen Atlas (die in China Terramont heet), de Atlas Cross Sport (ook wel Terramont X), de Taos/Tharu, de Tayron, de Tayron X en de Nivus.

Volkswagen Taigo is de 'coupéversie' van de T-Cross

Die laatste vormt de basis voor de Volkswagen Taigo. Hij staat op hetzelfde platform als de T-Cross en heeft ongeveer gelijke buitenmaten. Wat is dan de toegevoegde waarde van de Taigo? Wij hebben geen flauw idee, maar Volkswagen wel. Het merk - dat de wereldpers te slim af was met een 1 april-grap - zegt dat we de Taigo als een coupéversie van de T-Cross moeten zien.

Driecilinder turbomotor met 90 of 110 pk

Acht, we gaan de discussie maar niet meer aan. Als Volkswagen een T-Cross met een iets schuinere achterruit als coupé wil zien, dan doet het dat maar. Over de motoropties is nog weinig bekend, maar we gaan ervan uit dat de Taigo een 1.0 TSI-benzinemotor gaat krijgen, met naar keuze 90 of 110 pk (net als de T-Cross). De Volkswagen Taigo staat eind dit jaar bij de Nederlandse dealers.

volkswagen-taigo-2021-13-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Waarom de Amsterdamse metro reclame voor brandstofauto's verbiedt

Autonieuws

Skoda Enyaq iV prijs: dit betaal je extra voor een Skoda Enyaq iV Sportline

Autonieuws

Onderzoek: 'plug-in hybrides verbruiken vier keer zoveel als opgegeven'

Autonieuws
Ontdek meer