Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

We komen alleen maar meer in de file te staan! Dit is waarom

Gek van het in de file staan? Bereid je dan maar voor. Het wordt de komende vijf jaar namelijk alleen maar erger, volgens het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).

Tussen nu en 2024 komt er op de hoofdwegen 8 procent meer verkeer bij, zo verwacht het KiM. Als we naar alle Nederlandse wegen kijken, zal die toename 5 procent bedragen. Dat komt met name door de economische groei en het stijgende aantal inwoners. Uitbreiding van de wegcapaciteit kan het toenemende verkeer slechts ten dele opvangen.

Reistijdverlies

Door het in de file staan, verliezen we met zijn allen tijd. En niet zo’n beetje ook. Volgens het KiM zal het reistijdverlies per afgelegde kilometer in de komende vijf jaar met liefst 14 procent stijgen. Kies je daarom voor de trein, dan wordt het staan. Want het gebruik daarvan zal in 2024 naar verwachting met 16 procent zijn toegenomen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Duitse rechter: 'Bedienen Tesla-touchscreen onderweg is strafbaar'

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws

Dit is waarom de Skoda Octavia 6.000 euro goedkoper wordt

Autonieuws
Ontdek meer